استراتژی بازاریابی موفق برای حضور در نمایشگاه مجازی
صنعت نمایشگاه از دوره های ابتدایی تاکنون دستخوش رشد و تکامل بوده است. از نمایش ساده ی محصولات و خدمات تا استفاده از تکنولوژی و استراتژی های گوناگون. امروزه برگزاری نمایشگاه نیازمند توجه و برنامه ریزی دقیق و پیگیری است، که باید همگام با اقدامات متنوع بازاریابی و اصولی مدت ها قبل از شروع نمایشگاه انجام بپذیرد. کسب و کارهایی که بدنبال کسب تجارب نمایشگاهی و افزایش بهره وری و فروش هستند باید استراتژی بازاریابی موفق را برای خود برنامه ریزی کنند.
کسب و کارها تنها با افزایش مشتریان جدید، ایده های جدید و تجارت جدید می توانند رشد کنند و نمایشگاه ها بویژه نمایشگاه های مجازی با توجه به پتانسیلهای نمایشگاه های مجازی و در دسترس بودن ۲۴ ساعته آنها برای تمام علاقه مندان در سرتاسر جهان، فرصت بسیار خوبی برای برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه جدید، افزایش مخاطبان و ارائه ایده های جدید و هیجان انگیز، می باشند. مرکز تحقیقات نمایشگاهی، اطلاعاتی را در خصوص اهمیت و ارزش نمایشگاه ها برای صنعت و کسب و کار جمع آوری کرده که نشان دهنده ی اینست که حدود ۷۰ درصد بازدیدکنندگان بدنبال کسب اطلاعات برای خریدهای خود هستند که از این تعداد ۲۶ درصد سفارشات خرید را در نمایشگاه انجام می دهند. همچنین ۷۲ درصد از شرکت کنندگان می گویند که شرکت در نمایشگاه تاثیر بسیار زیادی در ثبت سفارش خرید آن ها داشته است. واضح است که نمایشگاه بخش مهمی از پازل بازاریابی برای صنعت و کسب و کار بوده و یک راه اساسی برای خرید و فروش می باشد.
به منظور افزایش بهره وری از منابع مالی، انسانی و علمی در زمان حضور در نمایشگاه های مجازی انجام اقدامات زیر ضروری می باشد:
– تحلیل موقعیت سازمان
– تعیین نقاط قوت و قابل بهبود سازمان
– تعیین تهدیدها و فرصت ها
– تحلیل استراتژی های رقبا
– تحلیل و بررسی روند برگزاری نمایشگاه و رقبا حاضر در نمایشگاه
– تحلیل و بررسی عملکرد سازمان در نمایشگاه های حضوری گذشته
تعیین اهداف شرکت در نمایشگاه:
تصمیم گیری برای شرکت در نمایشگاه مجازی، نتیجه ی استراتژی های کلان سازمان است. حضور در نمایشگاه مجازی و آنلاین، می تواند به منظور دستیابی به یک یا چند هدف از اهداف زیر باشد. بعد از تعیین اهداف حضور در نمایشگاه و شاخص های دستیابی به اهداف، روش ها و تاکتیک های رسیدن به هر یک از اهداف، تعیین و برنامه ریزی می شود:
– افزایش فروش با انعقاد قراردادهای جدید
– معرفی محصولات و خدمات جدید
– توسعه ی روابط با مشتریان فعلی
– بررسی و مطالعه ی بازار
– تهیه بانک اطلاعاتی از بازدید کنندگان و شرکت کنندگان مرتبط با فعالیت سازمان از طریق گزارش گیری در بخش پنل کاربران
– ورود به بازارهای جدید یا توسعه ی جغرافیایی
– جلب توجه رسانه های عمومی
– بررسی عملکرد و استراتژی های رقبا
– ارتقای موقعیت و تثبیت تصویر ذهنی برند
– ایجاد فرصت های آموزشی برای بازدید کنندگان
– برگزاری جلسات فروش و مذاکره B2B
– تهیه بانک اطلاعات قوی و محتوای تبلیغاتی مناسب برای ارائه در فضا مجازی
تعیین جامعه هدف:
اولین هدف شرکت در نمایشگاه مجازی، ایجاد تصویر ذهنی مثبت در بازدید کنندگان و ارائه ی محصولات و خدمات شرکت ـ بدون اصرار به فروش ـ می باشد.
بازدید کنندگانِ نمایشگاههای مجازی را می توان در نه دسته تقسیم کرد:
گروه اول، کسانی هستند که برای سرگرمی و یا اینکه چند ساعتی از وقت خود را به دور از کار و خود بگذرانند، به سایت نمایشگاه مجازی وارد می شوند.
گروه دوم، برای آگاهی از محصولات و تکنولوژی های جدید، به سایت نمایشگاه مجازی وارد می شوند.
گروه سوم، به منظور یافتن محصول یا خدمات مشخص و پیدا کردن تامین کننده ای خاص، از نمایشگاه مجازی بازدید می کنند.
گروه چهارم، مشتریانی هستند که پیش از این، با سازمان ارتباط کاری داشته و یا از فعالیت های سازمان آگاهی دارند، ولی در حال حاضر، مراوده مالی با سازمان ندارند.
گروه پنجم، مشتریانی هستند که در حال مراودات مالی با سازمان می باشند.
گروه ششم، خبرنگاران.
گروه هفتم، افراد مهم دولتی و یا پیش کسوتان صنعت.
گروه هشتم، بازدید کنندگان بین المللی.
گروه نهم، دانشجویان و فارغ التحصیلانی که مشتریان و تاثیرگذاران آتی هستند.
سازمان می بایست برای هر گروه از بازدید کننده گان، برنامه ریزی متفاوتی انجام داده و محتوای تبلیغاتی مناسبی جهت برقراری ارتباط موثرتر با هر گروه را تهیه نماید و در فضا غرفه انتخاب شده در نمایشگاه مجازی ارائه کند.
برنامه ریزی تبلیغاتی هدفمند:
اشتراک گذاری حضور در نمایشگاه مجازی در صفحات اجتماعی، بدون هیچ هزینه ای اقدام به تبلیغ کسب و کار خود و آفرهای خود از طریق شبکه های اجتماعی نمائید.
ارتباط با همکاران و مشتریان از طریق شبکه های مجازی ایجاد نمائید و ایده های خود را با آن ها در میان بگذارید و بحث و تبادل نظر کنید.
بروزرسانی اطلاعات خود در سایت نمایشگاه مجازی.
ارسال ایمیل پیامک، برای همکاران و مشتریان خود پیامکی حاوی اطلاعات نمایشگاه مجازی و فعالیتهای آن بفرستید و آن ها را برای بازدید از غرفه شما دعوت نمائید.
رپورتاژ آگهی، در خبرگزاری ها برای نمایشگاه و حضور خود در نمایشگاه مجازی تبلیغ نمائید تا در وبسایت ها دیده شوید.
اعلام حضور در نمایشگاه از طریق تلفن گویا، در تلفن گویای شرکت خود درباره ی حضور در نمایشگاه مجازی کوتاه اطلاع رسانی نمائید.
مسابقه برگزار کنید، در شبکه های اجتماعی، وبسایت و داخل غرفه خود مسابقات یا چالش هایی درنظر بگیرید و جوایزی مثل تخفیف یا محصول رایگان ارائه نمائید تا بازدیدکننده ی بیشتری برای خود در نمایشگاه فراهم کنید.
قابل ذکر است ما نیز تبلیغات گسترده ای برای معرفی این حرکت جدید و تاثیر گذار را شروع کرده و با تمام قدرت برای معرفی سایت نمایشگاه مجازی ایساتیس اکسپو و اطلاع رسانی حضور شرکتهای مختلف در نمایشگاه مجازی به عنوان یک وظیفه اصلی تلاش می کنیم.
استراتژی های مختص حضور در نمایشگاه مجازی:
برای راه اندازی سایت نمایشگاه مجازی ایساتیس اکسپو ماه ها تلاشی برنامه ریزی شده از سوی تیم کاری و فنی ما انجام شده است، پس نیاز است شما نیز برای شرکت در آن از قبل برنامه ریزی های هدفمندی انجام دهید:
– تهیه لیستی از اسامی تمامی کارفرمایان سابق و فعلی.
– ارسال دعوت نامه حضور در نمایشگاه مجازی برای مقامات مربوطه جهت بازدید از غرفه شما در نمایشگاه مجازی در هر زمان و تاریخ که بخواهند.
– تهیه محتوای تبلیغاتی مناسب شامل کارت ویزیت، فیلم معرفی شرکت و محصولات و آن، تیزر تبلیغاتی شرکت، فایل pdf کاتالوگ معرفی محصولات و … برای بارگزاری و معرفی در غرفه مجازی.
– انتخاب مدیر غرفه ای با انگیزه و دارای اطلاعات نرم افزاری مناسب و روابط عمومی بالا در جهت تهیه محتوای تبلیغاتی عالی برای جذب مخاطب جدید.
– آماده سازی پکیج های هدایای تبلیغاتی ویژه برای بازدیدکنندگان.
«طراحی پیام» شامل تعیین شعار، متن های ارتباطی و طراح های گرافیکی، بر اساس تحلیلِ رفتارِ گروه مخاطبین هدف، صورت گیرد. پیام تعیین شده بایستی در تمام مراحل برنامه ریزی های عملیاتی و تعیین ابزارهای تبلیغاتی و اطلاع رسانی به صورت یکسان بکار گرفته شود.
تعیین فعالیت های حین برگزاری نمایشگاه:
– تعیین شرح وظایف هر کدام از اعضا شرکت برای استخراج گزارشات مناسب از سایت نمایشگاه مجازی و بازدیدکنندگان از طریق پنل کاربران.
– زمانبندی مفید برای صحبت با بازدید کنندگان اختصاص دهید.
– برنامه ریزی بازدید از سایر غرفه ها در نمایشگاه مجازی و بررسی رقبا.
– سازماندهیِ اطلاعات جمع آوری شده.
– تهیه ی صورت جلسه از ملاقات ها و بازدیدهای انجام شده.
– با رسانه های حاضر در نمایشگاه مجازی برای حضور در سایر بخشهای نمایشگاه ارتباط برقرار کنید.
تعیین فعالیت های بعد از گزارش گیری ماهیانه از بازدیدکنندگان غرفه شما در نمایشگاه مجازی:
– تهیه بانک اطلاعاتی.
– برنامه ریزی برای پیگیریِ بازدیدها و مذاکرات انجام شده.
– تهیه گزارش از فعالیت های انجام شده.
– تهیه گزارشِ میزان دستیابی به اهداف.
– بررسی بودجه ای که برای حضور در نمایشگاه مجازی مصرف نموده اید و با مقایسه آن با هزینه واقعی شرکت در نمایشگاه های حضوری، مقدار سود دهی و بازگشت سرمایه خود را تعیین کنید.
برآورد کنید آیا حضور شما در نمایشگاه مجازی مفید بوده است ؟ آیا در نمایشگاه های مشابه و یا نمایشگاه های حضوری لازم است شرکت کنید یا چه تغیییراتی در جهت پیشرفت و ارتقاء شرکت و مجموعه باید انجام دهید.
ارزیابی عملکرد:
– تعیین کمی اهداف.
– تعیین شاخص های دستیابی به اهداف.
– اندازه گیری میزان دستیابی به اهداف.
– تعیین دلایل عدم تحققِ اهداف.
– تعیین اقدامات اصلاحی.